Prijs der Nederlandse Letteren.

Judith Herzberg - bibliografie

Auteur: Cor Gerritsma

» Bibliografie
» Geluidsopnames
» Verfilmingen
» Televisiespelen
» Filmscenario's

Bibliografie

  • 1963 Zeepost (dichtbundel). G.A. van Oorschot.

  • 1968 Beemdgras (dichtbundel). G.A. van Oorschot.

  • 1970 Vliegen (dichtbundel). Thomas Rap.

  • 1971 Strijklicht (dichtbundel). G.A. van Oorschot.

  • 1971 27 Liefdesliedjes (dichtbundel). Thomas Rap.

  • 1974 Dat het 's ochtends ochtend wordt. De deur stond open. Twee toneelstukken. De Harmonie.

  • 1977 Het maken van gedichten en het praten daarover (essay). BZZTôH.

  • 1980 Botshol (dichtbundel). G.A. van Oorschot.

  • 1981 Charlotte: dagboek bij een film. De Harmonie.

  • 1982 Leedvermaak (toneelstuk). Baal/De Harmonie. In 1997 verschenen in één uitgave met Rijgdraad en in 2002 in één uitgave met Rijgdraad en Simon.

  • 1983 De val van Icarus (libretto). Sub Signo Libelli.

  • 1984 Dagrest (dichtbundel). G.A. van Oorschot.

  • 1984 Twintig gedichten (bloemlezing). Atalanta Pers.

  • 1985 En/of (toneelstuk). Baal/De Harmonie.

  • 1986 Merg (kameropera). International Theatre Bookshop/De Salon.

  • 1986 De kleine zeemeermin (toneelstuk). De Harmonie.

  • 1987 Zoals (dichtbundel). De Harmonie. In 1992 verscheen een uitgebreide uitgave.

  • 1988 De caracal : een monoloog van Judith Herzberg (toneeltekst). International Theatre Bookshop.

  • 1988 Tussen Amsterdam en Tel Aviv: artikelen en brieven. Van Gennep.

  • 1989 Kras (toneelstuk). International Theatre Bookshop; Toneelgroep Amsterdam.

  • 1991 Teksten voor toneel en film 1972-1988. International Theatre & Film Books/De Harmonie.

  • 1991 Een goed hoofd (toneelstuk). International Theatre & Film Books; Orkater.

  • 1994 De zoen tussen Flotsam en Jetsam (dichtbundel). Augustijn Pers.

  • 1994 Doen en laten : een keuze uit de gedichten. Muntinga.

  • 1995 Rijgdraad (toneelstuk). International Theatre & Film Books; Toneelgroep Amsterdam. In 1997 verschenen in één uitgave met Leedvermaak en in 2002 in één uitgave met Leedvermaak en Simon.

  • 1996 Wat zij wilde schilderen (dichtbundel). De Harmonie.

  • 1996 Brief aan wie hier niet is: tussen Jeruzalem en Amsterdam (brieven). Van Gennep.

  • 1998 Landschap (dichtbundel). Herik.

  • 1998 Een golem (toneelstuk, gebaseerd op Der Goilem van Leivick). it fb.

  • 1999 Bijvangst (dichtbundel). De Harmonie.

  • 2000 Lieve Arthur (toneelstuk). Het Toneelhuis.

  • 2001 Laika (jeugdboek). De Harmonie; Clavis.

  • 2001 Staalkaart (dichtbundel). Poetry International; De Harmonie. Uitgave ter gelegenheid van de tweede Landelijke Gedichtendag.

  • 2002 Leedvermaak, Rijgdraad, Simon (toneel). International Theatre & Film Books; De Harmonie.

  • 2003 Weet je wat ik ook nooit weet (dichtbundel). De Harmonie.

  • 2004 Soms vaak (dichtbundel). De Harmonie.

  • 2005 Negentien toneelstukken. International Theatre & Film Books; De Harmonie.

  • 2008 Het vrolijkt (dichtbundel). De Harmonie.

  • 2011 Klaagliedjes (dichtbundel). De Harmonie.

  • 2013 Liever brieven (dichtbundel). De Harmonie.

Geluidsopnames

  • 1997 Het vertelde (compact disc). De Harmonie. Door Herzberg voorgelezen gedichten uit de bundels Zoals en Wat zij wilde schilderen.

  • 2007 Zijtak (compact disc). De Harmonie. Door Herzberg voorgelezen gedichten uit de bundels Bijvangst en Soms vaak, aangevuld met niet eerder gepubliceerde gedichten.

Verfilmingen

  • 1989 Leedvermaak / regie Frans Weisz. Gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk.

  • 2002 Qui vive / regie Frans Weisz. Gebaseerd op het toneelstuk Rijgdraad. Vervolg op Leedvermaak.

Televisiespelen

  • 1971 Een giraffe zijn is erger

  • 1976 Lieve Arthur

Filmscenario's

  • 1975 Rooie Sien

  • 1977 Twee vrouwen

  • 1978 Een vrouw als Eva

  • 1979 Mevrouw Katrien

  • 1981 Charlotte

  • 1986 Langs lijnen van geleidelijkheid

bron: Uittrekselbank NBD Biblion